Meny
Meny

Fra idè til kommunestyret – på en dag!

 

 

 

 

 

Stort engasjement rundt nytt Ungdomshus i Gjerdrum.

I sommer var Gjerdrums første Signalbærere tilbake fra MOT-camp og boblet over av energi og engasjement for Gjerdrum og MOT.  Dette engasjementet har vokst jevnt og trutt gjennom høsten og målet med å få til et nytt og større ungdomshus har vært en av hjertesakene til Signalbærerne Thea Kogstad og Ole Einar Borgaard. Gjennom politisk aktivitet og engasjement på sosiale medier har de startet på en jobb med å få til nettopp dette, og her har de møtt både medgang og motgang.  At det er enighet om at det hadde vært bra å fått til et nytt og bedre ungdomstilbud enn vi har i dag, er det ingen uenighet om – men så er det jo mange andre ting som må prioriteres i en kommune som må kutte budsjettene.

Likevel så hadde MOT-koordinator og fritidsleder, Tom Andreas Kristensen, tatt initiativ til en runde på de aktuelle lokalene vi har i kjennskap til i bygda i går, onsdag. Dette var da et gammelt industribygg hvor bedriften «Mjølkerampa» flyttet ut rett før jul, samt vårt lokale kulturhus som er delvis eid av kommunen. Elevrådet på ungdomsskolen og MOT-styret ble invitert med på runden for å se på lokalene og komme med innspill. Dette fikk større publisitet og engasjement enn noen kunne trodd på forhånd.

I løpet av runden på Mjølkerampa, som er et 400 m2 stort, tomt industribygg, ble ungdommene helt forelska i stedet. Huset kunne inneholde all tenkelig aktivitet for ungdom, det er perfekt plassert ifht skolene og Gjerdrums sentrum, Ask. I tillegg er det busstopp og gangvei tilknyttet huset.  Kulturhuset ble plutselig ikke så interessant lengre – og ungdommene dro rett opp til ordførerens kontor etter visningsrunden.  Dette lokalet var akkurat det de var ute etter! Dette ville de ha.

Etter besøket hos ordføreren kl. 15.00 ble de spontant invitert til å legge frem saken på kommunestyret som startet kl. 17.00 samme dag. De fikk 5 minutter på seg til å presentere hva de hadde av tanker og hvilke muligheter de så Mjølkerampa-bygget.  I tillegg til å få presentert de dagsferske idèene forann kommunestyret, ble de også intervjuet av Romerikets Blad som presenterte en helsides sak i dagens avis.

Mye synlighet rundt saken på en gang – og ungdommen selv syntes det utrolig flott å bli tatt så på alvor av ordfører og politikerne. La ungdommene blir hørt – og la det være en åpen dør når de kommer med idèer og ønsker å delta i den politiske debatten.

Engasjementet til ungdommene vil nok ikke dabbe av fremover når dørene er så åpne som de var i går.  Hva som skjer med ungdomshuset og muligheten her vil fremtiden vise. Men vi kan ikke la ballen ligge død etter dette.

Ungdomshuset RB

ungdomshuset i kommunestyret

Del denne artikkelen

Fant du det du lurte på?

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Gruppen
Uno-X Gruppen
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge