Meny
Meny

Topp stemning når MOT-turnéen kom!

4. september var det endelig klart for MOT-turné i Meldal igjen, 3 år og 11 måneder etter første besøk av turnébussen! For en dag det ble!

18 elever fra Meldal barne- og ungdomsskole utgjorde MOT-koret, med fenomenal innsats fra lærer Vigdis W. Klungervik stilte en god blanding av elever fra 7. – 10.trinn godt forberedt og utgjorde et solid kor. I tillegg var det flere ungdommer som var klare for å ente scenen i løpet av dagen, for å gjøre konserten til en magisk opplevelse!

10631376_708669705874677_414200851_oMOT-koret fra Meldal barne- og ungdomsskole
Foto: Lene K Møkkelgård

Ungdom med MOT var fordelt på ulike oppgaver, som konferansierer, ansvarlig for MOT-Spot, fotograf, årsmøtedelegat og rigging. I tillegg tok fire flinke jenter fra 10.trinn ansvaret for middagsserveringen. Men nå skal du få litt mer om dagens høydepunkt, nemlig konserten!

Mildrund Amalie og Vegard hadde forberedt seg godt til konferansieroppgaven og sammen med turnéteamet gjorde de siste finish for å føre oss gjennom showet på en solid måte. MOTs turnéleder Tore Sandnes åpnet showet med å ønske velkommen og testet trykket fra publikum. Nærmere 500 ungdommer var samlet og besto av elever fra 7. – 10. trinn på Meldal barne- og ungdomsskole, 7.-9. trinn fra Løkken Verk Montessoriskole og alle elevene ved Meldal videregående skole. Disse utgjorde et entusiastisk publikum som gav masse energi til de som entret scenen.

p1200564Vegard og Mildrund gjorde en strålende jobb som konferansierer
Foto: MOT

 

Lokale ungdommer i fokus

Selv om turnébussen hadde med seg Chand Torsvik, var det ikke bare han som var stjerna på scenen denne dagen. Meldal kunne nemlig by på størst variasjon i sjanger når de lokale ungdommene inntok scenen. For vi har nemlig mange slags talent her i kommunen! Det første beviset på det var Odin. Han går andreåret på Meldal vgs og bergtok hele publikum med sitt beatbox-innslag. Helt alene på scenen, kun i følge med mikrofonen var han et fyrverkeri av et show.

10673231_708669522541362_199799279_oOdin er Meldals svar på Stian Blipp med sine beatbox-ferdigheter
Foto: Lene K Møkkelgård

Vibecke og Ole Johan går begge 3.året på Orkdal vgs, men om de er mye i Orkdal er de  heldigvis veldig flinke til å stille opp på hjemmebane i Meldal. De fremførte den vakre sangen «Yellow» av Coldplay. Vakkert og sart med Vibeckes særegne stemme og bunnsolid gitarspill fra Ole Johan. Tidligere i år gikk de videre til fylkesmønstringa i UKM med Moddis låt «House by the sea» og det er ingentvil om at de setter stemninga med sine vakre, rolige låter. Likevel vet vi at begge har flere strenger å spille på innen musikken hvor Ole Johan både trakter pop og rock, mens Vibecke har brukt sommeren på en ny arena; nemlig som en del av Bergmannsteaterets oppsetning av «Den gyldne regel».


10654061_708669462541368_1575464631_nVibecke og Ole Johan med nok en herlig opptreden.
Foto: Lene K Møkkelgård

Messing var også representert i showet. Knut Esten som har vært hjemme en periode før avreise til USA og Chicago noen dager etter MOT-turnéen, tok seg heldigvis tid til å stille opp. Som den eldste av dagens deltakere. Dette er en gutt med MOT som har MOT til å leve og gå sine egne veier. Han har studert musikk i Norge så langt, men er nå i full gang med en spennende tid over dammen. Han spilte Cellosuite av Johan Sebastian Bach, det var bare å lene seg tilbake å nyte. Til turnéleder og verdaling Tore Sandnes store glede er Knut Esten halvt verdaling og det løftet både forberedelsene og backstagestemninga noen hakk. Konklusjonen må være at når verdalinger treffes; ja da blir det topp stemning!
10658391_708669572541357_342353995_o
Foto: Lene K Møkkelgård

p1200565
Foto: MOT
Verdalstreff backstage med Tore og Knut Esten

Dagens yngste artist var Guri Gunnes. Guri synger i kor og spiller piano, men denne dagen var det piano som var i fokus. På kort varsel stilte hun opp og gjorde en fremragende innsats med vakre og kjente toner da hun fremførte «Abbas Arrival». Helt alene på scenen, med 500 ungdommer i salen, med over halvparten fra videregående. Det er tøft gjort å ta denne utfordringen, men det gjorde Guri og det med glans! Trygg på scenen med stålkontroll på pianoet og til stor applaus etterpå. Guri får vi nok både se og høre mer til i årene fremover.


10658502_708669465874701_1769882407_oGuri og pianoet, dette vil vi ha mer av.
Foto: Lene K Møkkelgård

Så var det klart for luftige svev. 2 meldalsjenter og 2 orkdalsjenter hadde slått seg sammen og laget et show med turn og dans. Til tøffe toner gjorde de elegante løft og halsbrekkende hopp. Det er ingenting å si på kroppsbeherskelsen til denne gjengen. Marthe, Marte, Lene og Mali var overbevisende og det er ingen tvil om at det ligger mange år med mye trening bak denne prestasjonen. Noen nerver var det på forhånd, men når det virkelig gjaldt leverte de knirkefritt. Det er utrolig vanskelig og krevende, men de får det til å se lekende lett ut!
turnereFoto: Marit Bjerkås

Mari har, som Ole Johan og Vibecke, opptrådt på flere arenaer i Meldal. Dagen før turnéen var det Idolsending fra Trondheim og selv om hun ikke kom med i TV-sendinga fikk vi vite at med «ja» fra alle fire dommere er hun klar for Oslo-tur og et spennende Idol-eventyr. Mari hadde MOT-koret i ryggen da hun var solist på MOT-sangen. En sang Mari har opptrådt med tidligere også, men Mari blir bare bedre og bedre. Mari synger ikke bare sangen, gjennom sin utstråling på scene løfter hun frem budskapet.

10647272_708669649208016_529344830_oFoto: Lene K Møkkelgård

Men ikke bare var hun solist, hun hadde også tatt med seg gitaren og serverte en herlig fremførelse av «Stay with me» av Sam Smith. Mari skulle fremføre låta alene, men plutselig, midt under generalprøven tidligere på dagen dukket MOT-bandet opp på scenen. Midt i sangen, ut av intet, hadde Mari plutselig et band i rundt seg som både koret og slo til med gitarsolo. Ansiktsuttrykket til Mari levnet ingen tvil, dette var RÅ-tøft! Mari ga gass og når konserten kom var det full trøkk fra start til mål. Dette var første gang Mari spilte med band, men noe sier oss at det neppe blir siste.


maribandFoto: Marit Bjerkås

Robin går andreåret på Meldal vgs. Han var med klassen sin på både opp- og nedrigging av scene i forbindelse med turnéen. Men det stoppet ikke der, heldigvis. Robin er et musikalsk talent som behersker flere instrumenter, denne gangen var det piano. Han er selvlært og det er vel ingen tvil om at denne gutten har sittet noen timer å øvd opp igjennom årene. Han skulle opptre med «Vinsjan på kaia» av DDE, instrumentalversjon. Under generalprøven kom Chand vandrende gjennom Meldalshallen, han gikk frem til turnéleder Tore som sto stum av beundring, mens Robin spilte som en gud. Dette er tøft, tenkte Chand og klarte ikke la være å gå opp på scena. Robin dro gitarsolon på tangentene, mens MOT-gitarist Kenneth Aksnes bare sto å måpte. Dermed hev de seg med, hele MOT-bandet og Chand sang. Robin var definitivt konge for en dag, og under konserten klarte han ikke la mikrofonen stå heller og sang medmot slutten. Stemningen i salen runget og Vinsjan på kaia ble et fyrverkeri av en låt!

10658277_708670085874639_545976375_o
Foto: Lene K Møkkelgård

Midt under konserten var det klart for en overraskelse! MOT-arbeidet i Meldal er i stadig utvikling, men denne dagen kunne vi endelig lansere MOT i Fritid og med ordføreren på scenen ble det underskrevet avtale med Meldal FK A-laget som Aktiv medspiller i MOT. Kaptein for laget, Knut Asgeir Berg kom opp på scenen og mottok MOT-kapteinsbind, slik som kapteinene i Tippeligaen har! Meldal fk er en stor klubb med mange aktive ungdommer. Endelig kan A-laget være en del av MOT og vi gleder oss til det videre samarbeidet. Ungdom med MOT har vært noen av pådriverne for at dette ble realisert og kaptein Berg var tydelig stolt.

10647545_708669629208018_685407177_oFoto: Lene K Møkkelgård

Ordføreren hadde også mer på hjertet denne dagen. En viktig apell til ungdommene i salen om å være så god som du kan, sånn som du vil være. Å være bra nok for seg selv er det viktigste, en kan aldri klare å være bra nok for alle andre alltid. Vi får alltid tilbakemeldinger, jakter «likes» og feedback, men vi må ikke glemme vår egen mening og vårt MOT til å leve å være den vi selv vil være.

Hele showet ble avrundet med «MOT- til å leve sangen». Fra bak scenen kom Vibecke tilbake, denne gangen var det klart for fult trøkk, en side vi ikke ofte ser fra henne. Sammen med Chand og MOT-koret var det klart for en heidundrande finale på dagens show og de leverte så til de grader! Den sarte stemmen som synger de mest fantastiske balader var nå rocka opp og et trøkk som var helt vanvittig! Det ble en verdig finale og jeg håper Vibecke fortsetter både med balader og ikke minst mer rocka låter for dette var rett og slett tøft!

10668043_708670079207973_80761107_oFoto: Lene K Møkkelgård

 

Tusen takk til alle flinke hjelpere, uten alle disse arbeidssomme ungdommene hadde det ikke blitt noe stas i det hele tatt!

Tusen takk til et fantastisk publikum som gav alt for at de på scenen skulle prestere best mulig!

Tusen takk til alle ungdommene som sto på scenen! Det ble et show vi vil huske lenge, kanskje hele livet!

Tusen takk til MOT-turnéen som endelig kom tilbake til Meldal og laget et kjempeshow for våre ungdommer! Velkommen tilbake!

 

 

 

Del denne artikkelen

Fant du det du lurte på?

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Gruppen
Uno-X Gruppen
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge