Meny
Meny

MESTRINGSREISEN I ROAN

MESTRINGSREISEN i ROAN 1.oktober 2015

YES!!! Oktober 2015 fikk en knallbra start i ROAN! Alle elevene ved de tre skolene i Roan hadde felles aktivitetsdag, og MESTRING var i fokus hele dagen. 🙂

Mestringsreisen er én av MOTŽs turnéer til Lokalsamfunn med MOT, og har som mÄl Ä gi barn og ungdom Þkt selvtillit og selvfÞlelse gjennom mestringsopplevelser.

For Ă„ nĂ„ dette mĂ„let var det lagt opp til ulike mestringsaktiviteter denne dagen – som f.eks energikamp, bueskyting, futsal og natursti, mestringskonsert, utstillinger basert pĂ„ bl.a rakved og arkitektur – og, sist men ikke minst var det stor kjĂžkkenaktivitet 🙂

Med kokk Frode i spissen, sammen med ungdomsskoleelever og ansatte, ble det levert stor kokkekunst denne dagen!!! Det ble tryllet fram de lekreste retter – alt fra laksetaco, fiskeburgere, hjemmelaget frityrtorsk til hamburgere – alt med nydelig tilbehĂžr! Folkehelse Fosen var en viktig samarbeidspartner for oss denne dagen, kokk Frode Pettersen fra Norges SjĂžmatrĂ„d var engasjert gjennom nettopp Folkehelse Fosen.

Mestringsdagen ble for elevene avsluttet med Mestringskonserten, og vĂ„re dyktige ungdommer Ingrid og HĂ„vard ledet oss gjennom konserten pĂ„ en utmerket mĂ„te, sammen med en sprudlende BjĂžrn Tore BystrĂžm fra MOT sentralt 🙂

 

p1090134-2[1]  Ingrid og HÄvard

 

I tillegg til flotte sceneinnslag, fikk vi hÞre engasjerende og gode appeller om betydningen av MOT i lokalsamfunnet, fremfÞrt av SignalbÊrer Marte Eidshaug, MOT-informatÞr Einar StrÞm og RÄdmann Roy Hemmingsen. SignalbÊrer Marte delte ogsÄ et utvalg av sine flotte bilder med oss!

Marte Eidshaug MOTcamp SignalbÊrer Marte Eidshaug

 

For Þvrige sceneinnslag gjengir vi tekst og bilder som sto pÄ MOT sentralt sine nyhetssider etter Mestringsdagen i Roan:

«FĂžrste innslag var Mestringsungdom Jonas. Han fortalte litt om sitt opphold pĂ„ MOT-camp og ga hele salen en gĂ„sehudopplevelse da han fremfĂžrte ”Thinking out loud” av Ed Sheeran.»

p1090152[1]     Jonas

 

«Fredrik entret scenen sammen med fiolinen sin og trollbandt oss med sine flotte toner av ”Mellom bakkar og berg” til stor jubel fra publikum.»

p1090183[1]     Fredrik

 

«SĂžstrene Oda og Maia fremfĂžrte et flott innslag som inkluderte bĂ„de piano og sang. Det skulle ikke forundre oss om disse to blir Ă„ se pĂ„ mang en opptreden pĂ„ FosenhalvĂžya i Ă„rene fremover!»

p1090192[1]     Oda og Maia

 

«SĂ„ var det klart for en eventyrstund. 2.- 4. trinn ved SĂžr-Roan skole hadde laget en herlig film rundt eventyret Syvende far i huset. Deres versjon hadde fĂ„tt navnet 9. far i huset og det var tydelig at her var det lagt ned et betydelig arbeid i bĂ„de kostymer, replikker og redigering. En flott film!»

p1090184[1]   2.-4.klasse v. SÞr-Roan skole

 

Siste innslag i konserten var allsang med MOT-sangen – her var Oda, Maia og Jonas forsangere, og et engasjert publikum sang med!

Blide og engasjerte elever skapte mestring og glede i bþtter og spann denne dagen 🙂 🙂 🙂

Etter at skoledagen var over ble det invitert til foredrag v.Helene Myhre fra MOT, et flott foredrag til inspirasjon og ettertanke for oss som deltok. Tidligere pÄ dagen ble det avviklet ÄrsmÞte i MOT Roan, der MOT sentralt deltok.

Tusen takk til dere alle som gjorde denne dagen mulig – alle elever, lĂŠrere og andre ansatte ved skolene, Kulturskolen, SignalbĂŠrer, foreldre, besteforeldre, MOT-informatĂžr, og alle dere andre som deltok pĂ„ Mestringsdagen her i Roan, til Folkehelse Fosen, til alle sponsorer som gjorde skolelunsjen til en stor opplevelse – og til MOT som valgte Ă„ legge Mestringsreisen til Roan i Ă„r 🙂

PĂ„ vegne av MOT-teamet i Roan – TUSEN TAKK til dere alle!!!

Randi B. Andersen

Avtroppende MOT-leder i Roan          

Del denne artikkelen

Fant du det du lurte pÄ?

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Gruppen
Uno-X Gruppen
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge