Meny
Meny

En drømmedag med MOTs Drømmefond

Lisa Evju i 9. klasse på Sigdal ungdomsskole fikk endelig oppfylt sin store drøm – å danse hip hop med en profesjonell danser! Mandag og tirsdag denne uken hadde hun og 10 andre jenter i 9. og 10. klasse øving med Hassan Elahi fra Juice Crew. Tirsdag fremførte de showet sitt for medelever, til stor jubel!

drøm_2015_mot1

MOT i Sigdal opprettet et lokalt drømmefond for tre år siden, etter initiativ fra en mor på ungdomsskolen. Hun satte i gang en kronerulling blant næringslivet, og takket være bidraget fra næringslivet er det mulig å oppfylle drømmer lokalt.

Lisa Evjus ønske om å få danse hip hop med en profesjonell danser, var drømmen som ble valgt ut i år. Hun ble veldig overrasket da hun fikk beskjed om at hun skulle få reise til Oslo og se på TV2s livesending av programmet ”Mitt dansecrew” tidligere i vinter. Da hun i tillegg fikk møte Hassan Elahi backstage etter showet, og han fortalte at han ville komme til Sigdal og lære henne mer om hip hop-dansing, var drømmen virkelig i ferd med å gå i oppfyllelse.

Hassan Elahi (20) er en del av Juice Crew som danset med Lisa Tønne i TV2-programmet ”Mitt dansecrew”. Hassan har danset hip hop i seks år, og virkelig satset seriøst de siste tre årene. Dansing er hard jobbing, og han trener hver dag. Han er derfor imponert over hva jentene på Sigdal ungdomsskole nå har fått til etter bare tre timer øving mandag kveld og noen få timer på formiddagen tirsdag. – Jentene var spente og sjenerte først, men de var veldig flinke, sier han.

drøm_2015_mot2

Lisa Evju har danset freestyle disco jazz tidligere, og var ikke helt ukjent med sjangeren hip hop. – Jeg har prøvd litt hip hop på dansetreninga, men hadde lyst til å lære mer, sier hun. Hun forteller at trinnene de har lært var vanskelige med en gang, men at det ble lettere etter hvert.

Det var tydelig at både Lisa og hennes ”dansecrew” hadde fått trinnene til å sitte. De fremførte showet med glans, og fikk velfortjent applaus fra publikum. Det var et forrykende tempo de skulle beherske, og det var tydelig at de hadde fått gode instruksjoner.

De andre jentene i 9. og 10. klasse som var med på showet, var alle enige om at det er veldig gøy å danse. De ble med fordi de også ønsket å lære om hip hop, og de er glade for at de fikk være med på at Lisa fikk sin drøm oppfylt.

Hassan Elahi har gode råd til ungdommene som ønsker å bli gode i hip hop: – Begynn med grunnstegene, og jobb derifra. Lag deg et bilde i hodet av hva du ønsker å få til. Det handler om hva man selv skal bli, ikke hva man skal få, sier han. For Hassan er det viktig å understreke at alt er mulig. – For meg handler det om å bli en bedre versjon av meg selv, avslutter han.

Del denne artikkelen

Fant du det du lurte på?

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Gruppen
Uno-X Gruppen
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge