Meny
Meny

Takk for nå Sogndal, og på gjensyn!

MOT-spaltene har de to siste årene blitt skrevet av våre herlige ”ungdom med MOT”. Denne gangen tar jeg motet til meg og skriver en liten avskjedshilsen til en fantastisk plass som jeg har blitt så inderlig glad i, ei bygd med utrolig mange flotte folk, inspirerende ungdommer og kollegaer som jeg, med vemod, skal flytte fra.

 

Sogndal har jeg lenge kalt ei ”JA-bygd” og med det mener jeg at; ønsker man å få til noe eller har en ide, en tanke om å gjøre hva det måtte være, sitter jeg igjen med den oppfattelsen at man ofte blir møtt med et ”ja”. Det er en utrolig flott egenskap som jeg syns denne bygda har, og noe som jeg ser på med takknemlighet.

Det er vemodig å skulle flytte herfra – og jeg har møtt utrolig mange folk i hele kommunen som student, og seinere i arbeidslivet. Så hvorfor ønsker jeg å skrive en liten hilsen? Jeg sitter igjen med så veldig mange fine minner om dette stedet, og hva alle dere gjør Sogndal til. Hver og en av dere gjør Sogndal til noe helt spesielt.

Og vi skryter altfor lite av folk rundt oss, så derfor vil jeg hylle bygda som jeg tar med meg videre i hjertet mitt.

 

Jeg har vært så heldig å få jobbe med MOT de siste åra, noe jeg virkelig brenner for, noe som jeg helt oppriktig mener er byggesteinene til et bedre og varmere samfunn. Vi er alle kulturbyggere og vi har alle et ansvar for at omgivelsene våre er trygge og gode. Sogndal er riktig gode på dette, men som Jarle Aarvoll ofte sier – så skal vi ikke bruke det som sovepute. Dette må jobbes med kontinuerlig. Vi må løfte blikkene våre og se de rundt oss. Eksempelvis si hei til som står og selger blader uten Meny, selv om det ikke blir noe kjøp den dagen. Vi må ikke glemme de små tingene som ofte koster veldig lite, men som betyr ufattelig mye.

Samtidig må vi huske på å løfte blikket og se oss sjøl; Tør å vær dere sjøl – livet er for kort til å følge etter personen foran. Livet er for kort til å se begrensinger. Bygg dere selv opp og vær deres egen beste venn. Framsnakk de rundt dere og ikke minst dere selv.

 

Per Fugelli var en klok mann, og jeg synes mye av det han har sagt er verdt å bite seg merke i, skrive på speilet, henge det opp og si til seg selv; ”For lykkeligst er de menneskene som har vaksinert seg mot andres forventinger”. Vær gode mot dere selv, man skal leve i egen kropp hele livet, og da finnes det vel ingenting viktigere enn å ta vare på seg selv. Selvsagt skal man være god mot de rundt seg, men det er vi stort sett gode på; Vi ønsker å ha en tilknytning og en tilhørighet, og da er det naturlig å pleie de forholdene til de rundt oss. Men vi har alle en «styggen på ryggen», som vi må gi minst mulig taletid, for det vi har fokus på, det vokser og det gror. Ikke velg «styggen på ryggen». Det er utrolig lite hensiktsmessig, og dere veit – øvelse gjør mester! Det har seg en gang sånn har kropp og sinn henger sammen. Så det er like naturlig å øve på å snakke fint til seg sjøl, som det er å øve på å sette en finte, sette personlig rekord på tredemølla, strikke det fineste pannebåndet… Dere skjønner tegninga.

 

Jeg er nå på mitt sjette år i Sogndal, og på disse åra føler jeg at jeg har vokst som individ, medmenneske, kollega, venn og ungdomsarbeider, og det har jeg vært så heldig å få gjøre her i Sogndal – sammen med dere. Tusen takk for det.

 

Avslutningsvis må jeg få skryte litt av ungdommen i bygda. Sogndal har virkelig enormt mange fantastiske ungdommer – og jeg kommer til å savne dere utrolig mye!

Tusen takk for alle de fine øyeblikkene, de gode og såre samtalene og ikke minst alle gledene dere har gitt meg. Dere er unike alle som en, og jeg ønsker dere alt godt videre!

 

Hvert menneske er et eventyr som ikke er skrevet enda – bli ditt eget eventyr.

Anne Marthe Kvale

Del denne artikkelen

Fant du det du lurte på?

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Gruppen
Uno-X Gruppen
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge