Meny
Meny

Drømmeuka 2018

Siste uka før vinterferien var en litt annerledes uke på Sør-Fron ungdomsskole. De unge MOTivatørene, utvalgte representater fra både 9. og 10. klasse, hadde nemlig planlagt en DRØMMEUKE!

Drømmedag, eller drømmeuke, er et frivillig konsept som MOT oppmuntrer til å gjennomføre. Det var første gang dette ble arrangert ved SFU, og vi klinka like gjerne til med en hel uke!

I drømmeuka er det naturligvis drømmer som står i fokus. Elever fra alle klassetrinn hadde på forhånd skrevet ned forskjellige drømmer – alt fra drømmer om noe ekstra «digg» i kantina i lunsjen, til å få være hundepasser for en dag og helikoptertur med familien. Tidligere MOT-koordinator i Sør-Fron kommune, Gunhild Haave, har valgt ut noen drømmer de unge MOTivatørene kunne prøve å oppfylle.

Målet var å lage en litt annerledes uke som satte fokus på ungdommenes drømmer, i tillegg til å aktivisere og inkludere ved hjelp av forskjellige konkurranser og aktiviteter. For å unngå at elevene mistet viktige skoletimer planla vi slik at alt foregikk i matfri. Vi valgte også å basere Drømmeuka på sponsorer og «goodwill» både når det gjaldt å oppfylle drømmer og andre aktiviteter som ble gjennomført. Vi ble veldig positivt overrasket over alle som ville bidra! Se takkeliste nederst i saken<3

MOT-standen ble rigget opp i gangen, sammen med et såkalt «drømmetre» – en bjørk som i løpet av uka ble full av fargerike lapper med drømmer fra ungdommene. Planen var å overrekke dette treet til ordfører og MOT-leder i Sør-Fron kommune, Ole Tvete Muriteigen, i slutten av uka. Vi tenkte at dette var en fin mulighet til å gi politikerene et lite innblikk i hva ungdommene drømmer om.

Hver dag avslørte de unge MOTivatørene hvem som fikk drømmen sin oppfylt, og dette foregikk med høytidelig overrekkelse av diplom i kantina.

Her er drømmene som ble oppfylt:

  • Mats fikk en flytur med familien, med take off and landing at Frya Airport
  • Mona Kristin fikk en drømmedag med egen instruktør på Vinstra Motorsportarena
  • Adrian, som drømmer om å bli lydtekninker, fikk en drømmedag med Total Productions AS
  • 10A og 10B fikk drømmen om kake og saft i en skoletime oppfylt
  • Odd Heike og Sigmund som begge drømmer om å bli lastebilsjåfører fikk være med en hel dag hos Haverstad Entreprenør AS
  • Malin, som drømte om å passe på en hund en dag fikk en hel drømmedag på kennel
  • Nora drømmer om å bli politi, og fikk en drømmedag hos Midt-Gudbrandsdal politidistrikt med selveste lensmann Gaarden.

Det var gratis frukt, musikk, og andre aktiviteter som blant annet stafett rundt skolen, bygging av korthus, og quiz. Lagene var delt inn etter klassetrinn og A og B-klasser. Lærerne ble også utfordret til å stille med eget lag, men la oss bare si at vi håper de stiller litt sterkere neste år;) Gratulerer til 10B som stakk av med seieren og en digg fruktkorg!

Vi forsøkte hele uka og holde en «sunn linje», men siste dag i drømmeuka og siste dag før vinterferie burde det være lov med litt utskeielser, vel?;) Mange elever hadde nemlig ønsket seg kakao i matfri. Vi oppfordret også hele MOT-styre til å ta med seg nistepakka si og komme – og det gjorde de! Det ble gratis kakao og god stemning.

Lokalavisa Dølen kom også på besøk. Les saken her.

Drømmeuka var vel overstått, elevene var klare for vinterferie. Og drømmetreet? Det ble satt opp i kantina på kommunehuset til skue for alle politikerne. Neste år skal vi fikse noen lapper til dem også!

Spesiell takk til: Sparebank1 Gudbrandsdal, Norsk Motor Klubb Midt-Gudbrandsdal, Total Production AS, Kiwi Harpefoss, Haverstad Entreprenør AS, Toksekleiva …?, Midt-Gudbrandsdal politidistrikt, Coop Prix Sør-Fron og Kiwi Harpefoss. Takk også til rektor og lærere ved Sør-Fron ungdomsskole for velvilje og tålmodighet.

Del denne artikkelen

Fant du det du lurte på?

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Gruppen
Uno-X Gruppen
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge